Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

PHS41

Тип: къщи | Място: София, България | Период: | Статус: технически проект | Клиент: частно лице

PHS41

Всеки копнее за собствен дом, за място, което ще нарече своя „крепост“ и където ще се зарежда с енергия, заедно с най-любимите на сърцето си хора.
Истински щастливци сме, че можем да помогнем този копнеж да се сбъдне.


Мястото, избрано за дома, е великолепно.
В полите на Витоша, с прекрасна гледка към София, проектирахме еднофамилна къща за семейна двойка, чиято наследничка е вече голяма и живее в чужбина.
Желанието на клиентите ни бе, когато тя им гостува, всички да могат да се чувстват независими. Това създаде предпоставка функционално къщата да бъде разделена на два жилищни етажа, които да се използват самостоятелно и да са достъпни независимо, но от обща стълбищна клетка.Изградихме макет, показащ терена и разположението на имота. Той ни помагна да анализираме ситуацията и да ориентираме правилно застрояването и подходите към него. Онагледяването в макет даде възможност на клиента да разбере по-добре идеите ни и да си представи бъдещия си дом. Разиграването в обеми показа избраната от нас издължена форма на сградата, с която тя придоби индивидуален характер.Теренът е с наклон към югозапад и пешеходно и автомобилно достигаме до нея по алея в северната част на имота.Входът е покрит от надвесено горно ниво и така има заслон в лошо време. Попаднеме в разпределително преддверие и обща стълба към горните две независими като функция нива. На приземен етаж място намират гаражите и обслужващите помещения като перално, сауна и техническо помещение.Изкачвайки се нагоре, намираме главното жилищно ниво на собствениците с просторна дневна, кухня и трапезария със склад, родителска спалня със собствен дрешник и шикозна баня, втора спалня за гости, баня за общо ползване от етажа. Дневното пространство е заобиколено от широка тераса, която гледа към озеленения двор.
Третото ниво предоставя обособено отделно жилищно пространство за дъщерята на собствениците, която ще отсяда периодично в дома, отново с дневна, кухня и трапезария и спалня със собствен дрешник и баня. Така фамилията ще има свободата да живее заедно или разделно, според различните желания и нужди на обитателите си.
Изследваме различните архитектурни визии на бъдещия дом чрез скици и триизмерни визуализации.

Клиентите са отворени за съвременна визия, семпла и изчистена оптимално от излишни елементи.

Изследваме в няколко гледни точки различните материали и формообразуване, за да придобие клиентът максимална представа за това, което му предлагаме, да избистри желанията си и да намерим допирните точки, за да продължим напред.Всички предложени решения са със съвременна визия, иновативни материали и модернистична архитектура.

Така съвместно решението е избрано, проектът готов и остава единствено да се построи, за да могат бъдещите стопани да се насладят на удобствата му.