Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

EDEA

Тип: обществени | Място: Разград, България | Период: | Статус: идеен проект | Клиент: частно лице

ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР „ЕДЕА“
 
Първият лайфстайл център в Разград отговаря максимално на изискванията на съвременното общество, като съвместява делничните нужди с потребността за отдих и социални срещи в свободното време.
Сградата е разположена на комуникативно място, в ъглов парцел, с лице към оживен булевард.
Достъпът до паркинга е през локално платно, главният пешеходен достъп е много лесен, а непосредствено до главния вход са разположени зона за отдих на открито и детска площадка.


 
EDEA е търговски и развлекателен център от нова генерация и съчетава основни функции за развлечение, които почти отсъстват досега от живота на града.
Вдъхновен от потребността на хората да общуват и да се забавляват в топла и уютна атмосфера, центърът е притегателно място и подобрява качеството на живота в Разград.
Проектиран в стила на съвременната архитектура, търговският център е с чисти и строги обеми, съвместяващи пъстрата палитра от функции.
На първото ниво се помества магазин за хранителни стоки, категорично стъпил на здрава почва, решен в тъмно. Остъкляването на фасадата загатва за предлаганото разнообразие.
На второто ниво са събрани множество забавления за всеки вкус. Мощният обем почти левитира и приканва отдалеко да бъде посетен.
За удобство на посетителите на EDEA център e предвиденo изграждането на открита и закрита паркинг зона, която да осигури лесен и комфортен престой.
 

 
На второ ниво гражданите ще открият мултиплекс кино, боулинг, билярд клуб, стена за катерене, зона с интерактивни игри, детски кът, както и ресторант и виенска слакарница, с прилежаща към нея площадка на открито.


Детският кът ще предложи на децата атрактивни забавления и за най-малките и за по-големите.Ресторантът в EDEA ще ви потопи в наслада от уютна атмосфера и вкусна храна, приготвена пред вас. Салатен и витаминен бар е предвиден за любителите на здравословния начин на живот.
Съчетанието на нискокалорична и здравословна храна, приятна и изискана атмосфера, добро обслужване ще гарантира вашето добро настроение и наслада в ресторанта.  Бар тип “ирландски пъб”  предоставя богат избор на различни екзотични видове и марки бира за ценители.
Мултиплексното кино е оборудвано от последно поколение дигитална кинотехника. Всички зали притежават 3D цифрова система, за уникално 3D изживяване по време на прожекцията.Боулингът, предвиден с четири писти, ще е изграден по всички световни изисквания и с възможност за организиране на групови събития, тиймбилдинги, рождени дни.
Билярд клуб осигурява четири професионални билярд маси за игра, дисплеи за излъчване на спортни канали и събития с достъп до бар с напитки.
Стена за катерене е атрактивното съоръжение, предназначено за широката аудитория и хора с различна степен на физическа подготовка. Катеренето подобрява физическата сила и издръжливост и развива логичното мислене. То е за всички, които обичат да се забавляват и постоянно търсят нови предизвикателства. В динамичното ежедневие катеренето комбинира оптимално удоволствие от спорта с по-малка инвестиция на време, като може да бъде практикувано и самостоятелно. Предвидено е зоната да има достъп до здравословни храни и напитки от витамин бара, които да зареждат с енергия за още по-добри резултати.Интерактивните игри включват най-новите и популярни аркадни, интерактивни  игри, флипери и джаги, гарантиращи забавление и приятни емоции.
Тези начини за обучение са често подценявани от родителите, но чрез тях се развиват качества като бързина на реакция, съобразителност и работа в екип.
В концепцията са заложени развитие на партньорство в областта на школи по изкуствата, детски работилници и други специализирани дейности и занимания на деца. Всички тези възможности ще помогнат за развитието на децата, които са бъдещето на този град.
На приземно ниво е разположен супермаркет със съвременен модел на организация, така че да отговори на разнообразното търсене на потребителя.
Съгласно световните тенденции, по време на пазаруване, освен достъпа до качествени продукти на добра цена, клиентът има изисквания към средата и начина, по който му се предлага услугата, а именно: уют в търговската зала, отношение към него, клиентски програми за лоялност и  др. Концепцията, използвана за изграждането на супермаркет EDEA, е изцяло подчинена на горепосочените фактори, специалното отношение към клиента и стремеж към усещане  за добре прекарано време.
Важно е да се отбележи факта, че магазинът е български, а не част от международна верига, като приходите от местни данъци ще бъдат реинвестирани за развитието и благополучието на Разград.
Центърът ще предостява и всички видове необходими услуги на едно място: аптека, химическо чистене, каса за плащане на комунални услуги, ателие за поправка и ремонти, автомивка, фризьорски и козметични услуги, куриерски услуги и др.
Фасадата е интерпретирана в два варианта – зареждащо, свежо зелено, позитивно като живота, който символизира развлекателната сграда и втори, ахроматичен, вариант в стил на градска динамика и съвременен градски пейзаж - „ситискейп“. На коя ще заложите?