Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

VMV08_E02

Тип: частен интериор | Място: | Период: | Статус: идеен проект | Клиент: частно лице

Създаването на усещане за простор, светлина и уют е основно за интериорното решение на всеки дом. Представяме на Вашето внимание една интериорна разработка, която въплъщава в себе си именно това.
Дневната на апартамента е решена в светли тонове сиво, синьо и бяло, създавайки усещане за просторно и светло пространство, което е засилено още повече от огледалната бяла повърхност на тавана. Текстурите на материалите заено с техните цветове създават феерично усещане, в което чрез дървената маса и стенни облицовки е внесена необходимата доза "топлина".

Интериорното решение се харакеризира с изчистена, минималистична визия и ефирност. Този характерен резултат е постигнат чрез цветовете, текстурите, фактурата на стенните облицовки и кухненските шкафове и не на последно място изборът на вида осветителни тела и допълването им с решението на входа към дневната.

В дневната ни посреща светлият модулен диван в сив цвят с акцент - светло-син модул. Неговата нестандартна форма умело допълва инетиорното решение, като същевременно дава възможност за различни конфигурации в зависимост от предпочитанията на обитателите.


Характерни за цялостната концепция на проекта са черните рамки, внесени в дневната зона чрез осветителните тела, врата към помещението и огледалото до нея. Позиционирането на огледалото до врата по този начин създава оптическата илюзия за продължаване на пространството и "скриване" на  ъгъла на стаята.
 
Дървените облицовки на стените, кухненският плот и масата за хранене са в контраст със светлите и "судени" повърхности, допълвайки интериорното решение и придавайки му усещане за уют и топлина.

За входното пространство са използвани светли тонове с акцент - дървесния финиш на портмантото, вплитащо в себе си и характерните за интериора рамки.
Вратите на дневната и спалнята са в един стил, с изключение на това че стъклото на вратата на спалнята е матирано. Височината им стига до таванската повърхност създавайки по-просторно входно пространство. Двете врати са разделени от тънък процеп, който продължава ивицата светлина идваща от таванската повърхност.

Банята подобно на входното пространство е решена в светла ахроматична гама, като тук също е запазен акцентът с дървесен финиш и мотивът с рамките, проведен и в останалите помещения. Светлината от шлицовете в таван облива стените на помещението, което го прави по-светло и оптически по-просторно.
Спалнята съчетава в себе си изчистени линии, минималистичен дизайн, обран от излишни цветове и детайли. Основното в дизайна е използването на харакетната за цялостното интериорно решение линеалност, проведена чрез вкарването на мотива с тъмните рамки и светлите сиви тонове, акцентирани с точната доза цвят.