Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

VMV08_E01

Тип: частен интериор | Място: София, България | Период: | Статус: идеен проект | Клиент: частно лице

Удоволствие е да разработим интериорно решение за апартамент в сграда, която сме проектирали. Така имаме възможност да довършим започнатото докрай, а няма по-удовлетворяващо чувство от това. С огромно удоволствие Ви представяме интериорна разработка на апартамент в новопроектирана от нас жилищна сграда. Основната визия е продължение на интериорното решение на самата сграда - минималистично, с изчистени линии, в ахроматични цветове, които изявяват и засилват въздействието на обемите.
 Характерното за визията на дневната е динамиката и ефирността постигната чрез обемното решение, използваните материали и контраста на цветове и текстури.
Елегантната визия е подчертана от дървесната текстура, която придава усещане за уют в допълнение с цветния акцент, внесен от дивана.
Контрастът на цветове в кухнята, обосабява визуално различното функционално предназначение, а обемното решение създава рамка, която  обединява и отделя зоната от дневната, внасяйки уют с дървесната текстура и понижения таван.

Силната динамика на светлите плоскости в кухнята контрастира на тектоничния тъмен обем на шкафовете, в резултат на което е постигната цялостна композиция от взаимно допълващи се елементи.

Стената и шкафът зад телевизора също въздействат на базата на контраст, който цели да акцентира върху камината в създадената тъмна ниша. Прекъсването на белия обем на шкафа в точно тази пропорция прави стената по-активна.

Цветният акцент, който представлява дивана, се вписва хармонично в иначе ахроматичната гама на дневната, внасяйки топлина и свежест в интериорното решене.


  Визията на банята е подчинена също на принципа на контраста между светлите повърхности облицовани с плочки,белият таван и огледалната черна стена. Динамика в помещението се внася чрез осветлението, което създава насоченост и акцентира върху стенните повърхности. Цветният акцент в банята е постигнат чрез плочките.
 В спалнята също откриваме контраста между цветовете черн, бял и оранжев. Тъмната стена зад леглото е облицована с плочи и  внася съвременно звучене в интериорното решение.
 Стената срещу леглото е използвана за дрешник, скрит зад плътни, тежки завеси, внасящи нова текстура в стаята, обогатявайки въздействието на интериора.
 Огледалото на стената срещу прозореца оптически издължава пространството. Отразявайки светлината влязла през прозореца, огледалната стена създава усещане за простор в помещението.