Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

CBA04

Тип: магазини | Място: Велико Търново | Период: 2019-2020 | Статус: в експлоатация | Клиент: CBA

Сyпepмapкeт “Клacикo” (CBA) във Велико Търново е наскоро интериорно реновиран и принадлежи към веригата с дизайн на архитектурно студио "Ситискейп". 


Интериорът е решен в черно и бяло, в комбинация с дърво. Но акцентът пада върху висящите кръгли форми. Те ни водят през различните зони в магазина по тавана, съчетани с бяла графика и ефектни осветителни тела.


Първата зона, през която преминаваме е най-здравословната и зелена зона, за плодовете и зеленчуците. Като знаков елемент тук са оригиналните висящи кръгли форми в свежо зелено.
В магазина освен хранителни продукти се намират и разнообразни стоки за дома, като отново грижливо са подчертани с висящите елементи. „Топлата точка“, е с дизайн на бели точки. От нея започват и щандовете с кулинария за пpигoтвяне на пeчeнo, cкapa, гoтoви яcтия, cyпи и други изкушения.
Красиво оформени са щандовете с маслини, салати, пресни колбаси и сирена, като цветни изображения на различните продукти ни примамват към една от най-предпочитаните витрини.

Особено внимание отделихме на зоната с алкохолни напитки. Като използвахме за акцент висящите кръгли тела, в комбинация с елементи от чаши и бутилки, които ни канят примамливо натам, за да опитаме.