Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

TRB01

Тип: жилищни сгради | Място: София, България | Период: | Статус: в експлоатация | Клиент: частно лице

TRB

Неголяма многофамилна жилищна сграда, затова пък в центъра на София, в кв.Лозенец е проектирана наскоро. Състои се от две огледални една на друга части, обединени в обща композиция. Замислена и изпълнена в духа на съвременните архитектурни тенденции, сградата привнася нов, модернистичен облик на квартала. Удовлетворяваме желанието на Инвеститора да отговорим адекватно на търсенията на пазара. Живот в центъра на града, в съвременно удобно жилище е мечта за много столичани.Сградата разполага с три надземни жилищни нива и полувкопан партер. Достига се от север с автомобил или пеша, преодолявайки няколко стъпала под нивото на улицата. Така осигуряваме възможност за прекрасни южни дворчета към приземните жилища. Истински лукс за софийските жители.
Апартаментите в основните жилищни етажи са развити в три типа, ориентирани подходящо с най-представителните си помещения в южна посока. Всички разполагат с обща дневна, трапезария и кухня, като някои имат една спалня, а други две. Различни са жилищата мезонети на последния етаж. На първото ниво са разположени дневния тракт и едната спалня, редом с обслужващи помещения и санитарен възел, а на второто ниво са вторите спални на апартаментите с излаз към големи луксозни тераси. Този архитектурен похват позволява на помещения от долното ниво да са с двойна височина, което придава несравним лукс и уникалност на тези апартаменти.

Мезонетите се явяват основен елемент във формообразуването и създават архитектурата на сградата, придавайки й уникален неповторим облик. Жилищните помещения са облечени с дървена облицовка и изпъкват контрастно с високи обеми в съседство на ниските тераси до тях. Те привличат погледите към себе си и правят сградата знакова. Последното ниво е в тъмен графитен цвят, контрастиращ на бялото на основната част от сградата, същевременно позволяващ на елементите в дърво да изпъкнат още повече.
Партерното ниво е тъмно и осигурява основа на архитектурната композиция.Създадената концепция е развита във всички посоки, създавайки единство и хармония в жилищната сграда.