Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

ALB

Тип: магазини | Място: ул. Хризантема 18, гр. София | Период: 12.2014 – 01.2015 | Статус: в експлоатация | Клиент: частно лице

Малките обекти са особено предизвикателство. Да придадеш усещане за простор на едно тясно пространство не е лека задача. Представяме Ви интериор на малък магазин за бельо и спално бельо, в който се наложи да използваме много скрити трикове.

ALB

Всеки магазин има нужда от разпознаваем знак, придаващ характер. Както виждате, помещението не е никак голямо. Фасадата е съвсем тясна, височината също не достига. Но ние се опитваме да превърнем дефектите в ефект и така всичко, което се случва на фасадата, е съвсем близо до погледа на клиента. Затова си позволихме  необичаен подход, който не бихме използвали в друг случай. Без да затваряме допълнително оскъдната експозиционна площ на фасадата, си позволихме деликатно да я обшием с дантела.
 

ALB

Показваме отношение, без да създаваме визуална преграда. По-различен начин на декориране на фасадата e да се използват елементи с привидно друга функция за експонирането на артикулите – ретро масичка или клетка за птици, модели, ръчно изработени от тел, вместо пластмаса. Защо не, възможностите са безкрайни. И усещането за уют и гостоприемство е първото впечатление на клиентите.

ALB

Магазинът е светъл, бял огледален таван компенсира ниската височина, светъл под от избеляло дърво, а огледалната обшивка върху стената в дъното оптично разширява пространството. Мотивът с дантелата ненатрапчиво се повтаря. Един допълнителен цвят дава акцент.

ALB

Комбинация от винтидж детайл по корнизите на мебелните модули и семпли долни шкафове. Касата напомня по-скоро на домашен скрин или на масичка вкъщи, отколкото на работно място.

ALB

И тъй като всеки проект търпи развитие, вижте в каква посока тръгнахме. Отказахме се от допълнителния цвят, тъй като артикулите ще бъдат достатъчно цветни, и решихме да създадем по-монохромен фон за излагането им. Мебелните модули ще бъдат от бяло състарено дърво.  Премахнахме огледалния таван, за да постигнем по-уютно и не така „лъскаво“ усещане. А самите мебели целенасочено променихме, за да придават "по-домашна“ атмосфера. Вече има повече детайл, характерни ретро дръжки,  напомнянета на касата за домашен скрин…

ALB

Нашият инвеститор е личност с богато въображение и сръчни ръце, така че  ни очакват още изненади – кутии за излагане на артикули от касетки, декупажни детайли по мебелите, стойка за излагане на спално бельо от истински клони. Заинтригувахме ли Ви? И ние с нетърпение очакваме крайния резултат, едно красиво начало на новата година.

следва