Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

ZORA44

Тип: магазини | Място: София, България | Период: 2017 | Статус: в експлоатация | Клиент: ЗОРА

ZORA44

Скоро след успеха на първия ни магазин с изцяло подновен дизайн и нова фирмена идентичност на вериги магазини ЗОРА, дойде ред и на следващия – вече в София, в Скай Сити Мол.Силната идея и новата концепция лесно внедрихме и в пространството на наетата търговска площ в Мол-а.Ще разпознаете безгрешно отличителната фасада на марката.Коренната промяна е впечатляваща с уникалната си визия, привлекателната среда за общуване, едновременна видимост и достъпност на отделните стокови зони.  И тук идеята за високи технологии намира място в интериора в аналогията с „платката“.Създадохме среда, адекватна на иновативността и динамиката, с която се развиват технологиите. Водещата ни идея беше да превърнем пространството в място за избор и подбор, което предлага дигитално и футуристично изживяване, така близко до съвременния човек. Усещането за материал, форма и цвят е категорично и еднозначно.

Обособихме централна открита зона, от която са видими и достъпни секторите на отделните стокови групи. Начертахме ходова линия, преминаваща през цялата зала, но и предлагаща ясна видимост към изложените продукти от всяка точка. Отворихме зоните така, че да комуникират една с друга и най-вече с клиента, който може по-бързо и лесно да дефинира нуждите си и комбинира продукти, съгласно индивидуалния си вкус и стил.Интериорното оформление беше инспирирано от космически технологии. Далеч сме от истинска безтегловност, но предадохме на средата усещане за достижимо бъдеще. Направихме света на научния прогрес достъпен за всеки човек.Щастливи сме, че търговска верига "Зора" ни предостави възможността не просто да проектираме обекти с нов облик, но и да вградим в интериора новите послания на компанията.

С новия дизайн пространството оживя! Създадохме една матрица, която да завладява клиента и да го кара да посети всяка точка от магазина.Помислихме и как да му покажем кое къде е. Създадохме пиктограмите.Но преди всичко сменихме цвета - откроихме "Зора" от всички останали!Помислихме за цялото пространство, от настилките, през софита, до последния детайл на обзавеждането.

Не пропускайте да се насладите на дизайна, вече и в София!