Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

VMV06

Тип: частни интериори | Място: София, България | Период: 2016 | Статус: в експлоатация | Клиент: частно лице

VMV06

Прекрасно е, когато едно семейство има две дечица. Още по-прекрасно е, когато те станат три :) Това, разбира се, предполага и тяхното жилище да е пригодено за всички, така че да живеят спокойно, в хармония и разбирателство.
Ето как помогнахме на младата фамилия да обнови жилището си и да го преустрои така, че малките наследници да имат собствено място за обитаване.
Ще започнем от двамата младежи. Без съмнение, ще познаете любимият спорт на момчетата.

 
Футболният лайтмотив е основа за изграждането на интериора на стаята.А вече знаете и кои са отборите фаворити.
Цветовете сме подбрали в спортен стил.Мебелировката сме проектирали така, че да осигурим максимална полезна площ и пространство за момчетата, без стаята да е претрупана. Леглата сме повдигнали над дрешниците в стил, наподобяващ спортна съблекалня.
За прегради и обезопасяване на второ ниво сме използвали футболна мрежа, а когато видите цветовете на спалното бельо, ще усетите прилив на гордост, съзирайки националния ни флаг в едно от тях.
Двете легла са разделени с мебелна етажерка, приютяваща книгите, които четат преди сън, и служи за монтиране на нощно осветление.
Спортистите са под светлината на прожекторите, които всъщност са тяхното основно осветление в помещението и могат да бъдат насочвани, където е горещата точка на събитията.
Всички мебели са по наш дизайн, дори стълбите за достигане на момчешките спални.

За почивка сме подбрали мека мебел тип „барбарон“, съвсем неангажиращо и по младежки.Основният фон е неутрален, сив, носещ духа на спортните съоражения. На него чудесно изпъкват карминено червените акценти на плотовете за учене, леглата и барбароните.
Между двете детски стаи е спалнята на родителите, която сме разработили в класически цветови комбинации, за да осигурим спокойствието им. Естествено дърво обгръща спалнята, като преминава от пода по стената. Особено отличителни тук са формите на дървените ламели – криволинейни и уникални, както е реално в природата.
Контрастни на дървото са белите стени. Меките форми на белите осветителни тела са също с естествена природна форма: като капки роса.

 
Атмосферата е уютна и предразполага към отдих.Стаята разполага с две големи помещения към нея, в които планирахме просторен дрешник и самостоятелна родителска баня.

Ето че достигнахме и стаята на малкия човек – бебешката.Нежносин фон, отразява обаянието си в огледалната стена на гардеробите и създава пространство – небе, в което полита дори въртолет, в образа на осветителното тяло.Бялото символизира чистотата и нежността на детската душа. Под клонките на раззеленено дърво, песните на птиците и мъдрия поглед на бухалчето малкото човече ще расте спокойно и обгрижено с любов. Ще расте със сигурност, а ние ще отмерваме периодично колко точно е пораснало на ствола на раззеленото дръвче. :)