Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

FF12

Тип: магазин | Място: София, България | Период: 2021-2022 | Статус: в експлоатация | Клиент: Фантастико

 Представяме ви новата визия на "отбор Младост" ,за Търговска верига магазини "Фантастико"! В сградата са приложени различни подходи за подобряване на организацията, функционалността и естетиката на средата в която се намира, за създаване на положителни емоции и възможност за приятни изживявания на клиента.


 Реконструкцията на съществуващия магазин, на ул. „Александър Паскалев“, в ж.к.“Младост 4“, гр. София, стъпва на добрите практики изградени през годините и водещите ни екзестенциални принципи: стремеж към подобравяне на градската среда и внедряването на енергоефективни архитектурни решения, с мисъл за дълготрайния позитивен ефект на инвестицията за цялото общество.
 Обектът се намира в активен жилищен квартал със силно изявено пешеходие. На изток от сградата на магазина в рамките на имота е оформено покрито пространство под козирка с места за отдих. Непосредствено след местата за сядане е изградена детска площадка. Свободните площи около сградата са облагородени и богато озеленени.Към зоната за отдих и детската площадка фасадата е решена като вентилируема окачена фасада с обшивка от огледален композит, който още повече оживява общественото пространство и оглежда живота около себе си.Характерната и разпознаваема визия се допълва от изградената козирка от алуминиев композит в червен цвят.Магазинът е организиран с така характерното за бранда зониране. Начало, на което дава, зона зеленчук с изчистената си базова линия и цветни-тематични акценти.Търговската зала е висока и просторна, което подобрява ориентацията на клиента, подобрява възможностите за информираност и създава усещане за психологически комфорт.  
 

Към задкасовата зона на магазина е оргнизирана, любимата кафе зона с места за сядане на закрито.За допълнително удобство на посетителя са изградени кьоскове с допълващи функции.Лека нощ, "Младост 4"...