Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

Как да преобразите банята си – време е!

работни | Дата: 22 Юли 2012 | от Администратор

на Вашето внимание представяме един безобиден гайд как да се преборите със себе си и съседите си, за да се убедите, че заслужавате нова баня и то точно такава, каквато искате. това, естествено, се отнася и за всички други помещения, които чакат за ремонт през лятото или догодина.

всичко започна един петъчен следобед в края на месеца, когато отидохме на гости на ситискейп в часовете им за безплатна консултация. не може да се отрече, че те винаги посрещат добре и това ни спечели от самото начало.

Как да преобразите банята си – време е!

обсъдихме вариантите и не след дълго бяхме твърдо решени, че започваме. за нас това беше първи ремонт на баня и не, не знаехме какво ни очаква, но нашата 15-годишна баня беше дала всичко от себе си. започнахме с това (кадрите са от типа „преди“, а след малко ще видите и тези „след“):

Как да преобразите банята си – време е!

Как да преобразите банята си – време е!

основни проблеми на банята бяха: разпадащите се плочки, трудната навигация в помещението и зеленото, което не си личи особено на тези кадри.

няма да се лъжем, процесът е тегав. няма по-кратка и описателна дума от това, защото изглежда така, а шумът е неописуем:

Как да преобразите банята си – време е!
но скоро всичко започва да продобива вид на нещо, което има потенциал да се превърне в проекта от визуализациите, които сме харесали и одобрили преди да започне процесът.

Как да преобразите банята си – време е!
в крайна сметка е най-добре, когато се постигнат целите, а нашите бяха да скрием бойлера

Как да преобразите банята си – време е!
(решението за дъб е продиктувано от останалите мебели в апартамента), да имаме личен, вграден и осветен “rainshower”

Как да преобразите банята си – време е!
и да е помислено за нуждите на всички членове на семейството :)

Как да преобразите банята си – време е!
реално получихме и други бонуси, като душ-кабина с плъзгаща се врата,

Как да преобразите банята си – време е!както и много място в и извън кабината за всичко необходимо:

Как да преобразите банята си – време е!кошът за пране е скрит в този шкаф под мивката,

Как да преобразите банята си – време е!а след като душ-кабината бе изцяло затворена и със собствен вентилатор, отделен от този на банята, решихме, че искаме баня, която не е изцяло покрита с плочки и се спряхме на този вариант.

Как да преобразите банята си – време е!в душ-кабината има и душ тип „слушалка“, а извън нея има и отделно вградено осветление в тавана.

Как да преобразите банята си – време е!веднага щом банята беше готова, решихме да тестваме дали водата наистина отива там, където трябва. осъзнахме, че всичко по този проект е изпълнено с много любов :)

Как да преобразите банята си – време е!решихме да споделим това, защото след коренната промяна на нашата баня, дължим няколко големи “благодаря” на архитeктите от ситискейп, които не ни оставиха сами дори под заплаха за личната си сигурност. мили архитекти, често се сещаме за Вас под душа, но помислите ни в това идеално функциониращо санитарно помещение вече са абсолютно чисти. очакваме Ви скоро по бански или без, Вашата креативност не бива да бъде ограничавана…