Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

къща мечта

забавления | Дата: 13 Март 2012 | от

“ако можеш да мечтаеш за нещо, можеш и да го направиш.

Уолт Дисни

най-накрая дойде и нашият ред да помечтаем. от толкова много мечтатели едва се доредихме да разкажем за къщата си мечта :)

за тези, които не ни познават, мечтателите са архитект и строителен инженер. ако се притеснявате, че сега ще Ви затрупаме с куп чертежи, скици, кофражни планове и пр. скучна техническа информация, не се плашете, ще ви ги спестим. ако пък точно това очаквате да видите, по-добре елате при нас да визуализираме чертожно Вашите къщи-мечти, вместо да Ви отегчаваме с нашата :)

някой би казал: „къща-мечта, ха, мечта като мечта”. за нас обаче това е много специална мечта. мечта с главно „М”. една от мечтите на живота ни, защото за сбъдването й дадохме едни от най-красивите, силни и романтични години от живота си. заради тази Мечта, куп други мечти и мечтички останаха на заден план, а с тях на заден план останаха куп забавления, срещи с приятели, пътешествия и какво ли още не. от суеверие не смеем да споделим с никого тази мечта, преди да се сбъдне до край. но тъй като в момента е в процес на сбъдване, не можем да не споделим, че няма такова щастие. не може да се опише със думи колко е прекрасно чувството, когато се прибираш в къщата си мечта. това е като да прегърнеш силно любим човек. всяка стъпка в твоята Къща-Мечта те кара да се чувстваш като след правене на любов. а гледката, която се разкрива от дневната, е най-красивата картичка, която получаваш всеки ден от Господ.

къща мечта

дори получаваш по няколко картички на ден, защото пейзажите се сменят с всеки полъх на вятъра, с всеки слънчев лъч, с песента на всяка птичка, скрита в клоните на танцуващите под песните й дървета. няма по-прекрасен подарък за една домакиня да готви за любимите си същества и Господ да подправя гозбата и с кой от кой по-красиви пейзажи.

къща мечта

а колко е прекрасно сутрин да се будиш с усмивка в леглото си и да не искаш да се отлепиш от него, докато не се налюбуваш на прекрасното място, в което посрещаш деня.

къща мечта

топлото легло те притиска в прегръдката си, докато не се напълнят очите ти с „роса” от радост. радостта, с която гледаш как пухкавите облачета се надбягват в синевата, клонките на близкото дърво им ръкопляскат, а гъските в съседния двор крещят ту за едните, ту за другите.

къща мечта

най-романтичният момент настъпва през нощта на топлите дни от годината, когато спалнята се оказва в ложата пред най-прекрасния птичи хор. стотици гърла запяват на няколко гласа, а шепота на заобикалящите ги листа нежно им приглася. прекрасното изживяване така те омагьосва, че скоро потъваш в царството на сънищата.

всичко в дома мечта те изпълва с енергия и въодушевление. всяка мебел, всяка вещ, та дори и разхвърляните обувки пред входната врата те карат да се усмихваш. дори къпането в банята се превръща в ритуал за теб, който те кара да изпаднеш в екстаз като от обилен пролетен дъжд.

ясен знак, че „сбъдваш” къщата си мечта е, когато никога не си бил поспалив, а започнеш да закъсняваш сутрин за работа, когато никога не си бил домосед, а започне да ти е мъчно да се отделяш от обятията на дома си.

къщата-мечта не е важно да е голяма, по важно е да е голямо мястото, което заема в сърцата на обитателите си.

ех, колко хубаво е да се мечтае! няма по хубаво усещане от това, когато мечтите се сбъдват. колкото по-трудно се сбъдват, толкова по-дълго сбъднатата мечта те кара да се усмихваш и да си истински щастлив.