Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

Къщата-мечта на Лили

забавления | Дата: 16 Ноември 2011 | от Михаил Цоков

и така, дойде ред и на моята къща-мечта.  а тя, тя е … на самотен остров, върху огромна скала, надвиснала над морето. от нея идеално се виждат светлините на мегаполиса на отсрещния бряг, а от другата страна се разкрива необятната морска шир.

самата къща е нещо като хамбар. хамбар, хамбар, ама модерен! вътре не искам никакви стени. достатъчни са ми няколко колони, които са на точните си места и са с точните си размери. помещението трябва да позволява всичко да е отворено и да се вижда, а  при необходимост да се отварят сгъваемите врати, които разделят отделните обеми на самостоятелни стаи. крилата на моите огромни сгъваеми врати и колоните са в симбиоза – когато са отворени, те съвпадат с колоните.

в къщата отделните зони са на различни нива, които се различават само с по 2-3 стъпала. задължително ще има лека еклектика между старо и ново. всичко ще бъде в нюанси на бялото с малко ярки и крещящи цветове, както и малко масив разбира се.

в дневната няма да има никакви мебели, само една стара масивна маса и ултра модерни столчета, много свободно място и светлина.

спалнята! мм–м да, тя ще е със стъклен таван. когато заспивам, искам да гледам звездите. когато времето е лошо и няма звезди, на тавана ще се излъчва пряко от някоя обсерватория и ще наблюдавам планетите. през деня, все пак ще има система за засенчване и затъмняване. зад леглото ще има леко авангардна мрежа, не знам точно каква, ама нещо ще да е…. непосредствено до спалнята, ще се намира кабинета ми. така ще е разположен, че в нощните ми изблици на вдъхновение, спокойно да мога да наблюдавам моята половинка докато спи. в кабинета ще има огромна библиотека за книги. една малка част от нея, боядисана в розово, ще бъде заделена за любимите ми сборници! ще има специално място и за мострите ми. все пак те са част от мен – носят толкова много история, а и са сърцето на всеки проект…

но да се върнем в спалнята, по-точно в банята към нея. по принцип ще имам 10 бани – за всеки ден от седмицата по една, плюс няколко за празниците. сега ще Ви разкажа само за тази в спалнята. ще си имам душ и вана в близост до леглото. без душ кабина, стъклени прегради и т.н… подът ще е решетка от масивна дървесина и ще има пълзящи растения, J т.е. нещо като естествена джунгла.

къщата ще има още едно специално място. това е чардакът! искам модерен чардак с хамак. не знам как чардак се вписва към хамбар, но вариант, при които стърчи над морето би бил идеален!

по този повод да си кажа – всички парапети трябва да бъдат такива, че да мога да си седя и да си ходя по тях. а подпрозоречните первази трябва да са широки така, че и там да може се седи.

за моята къща-мечта мога да разказвам още много, но мисля да не Ви отегчавам повече.

благодаря за поканата на cityscape и INDESIGN! инициативата Ви е супер!

поздрави, Вашeто Лили