Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

TRNDVO

Тип: офис | Място: Петрич, България | Период: | Статус: в експлоатация | Клиент: частно лице

TRNDVO

Прекрасно е, когато нещата се случват. Прекрасно е да сътворим нещо ново там, където досега не са ни познавали. Да осигурим свежа, модерна среда за работа в малък град, да внесем различен полъх в традиционното, да бъдем по своему новатори за хората и да им дадем възможност да се докоснат до нещо различно от всичко, което ги заобикаля непокътнато с години. Да раздвижим събитията и да завихрим енергията, давайки ново начало, тласък и сила.
За щастие, такава е офисната сграда в гр. Петрич, която извървя с нас пътя от проектирането до реализирането й.



Към задачата подходихме съвсем модернистично, влагайки елегантен дизайн. Разработихме два основни варианта, в чиито ахроматични фонове акцeнтирахме на зеления свеж цвят Lime Green в единия, а в другия на спокойното излъчване на дървото.
Първо нахвърляхме по някоя скица, за да се вдъхновим и да положим началото.



Последователно представяне на работните помещения и залите за съвещания:





Разгледахме различни възможности, за да създадем максимални удобства и условия за работа. Особено грижовен се оказа нашият Инвеститор към служителите в офиса и не само избегна компромиси в качеството, а напротив, помисли за удобството на всеки. Ние му помогнахме да подбере максимално ергономични мебели, качествени акустични материали, луксозно осветление. Създадохме оптимално комфортна среда.



Различни подходи за интериорното решение на офиса:



В този вариант олекотихме въздействието на активния зелен цвят в свежата трева, която вградихме в изцяло стъклена маса – отмора на сетивата по време на деловата среща. Акценти се появиха в бяло, като разпадаща се дигитална шарка в синхрон със съвремието.
Вторият ни основен вариант бе с по-умерено, спокойно излъчване, устойчиво във времето с класическия си вид.



И така, в нашето второ предложение (предпочетено от клиента ни и в последствие реализирано) дадохме почивка на сетивата си, изчистихме яркия цвят и подредихме балансирано всички елементи.
Ситуиран на един етаж, офисът разполага с три работни помещения, а в центъра, помежду им, се намира заседателната зала.
Мястото на рецепцията е директно срещу основния подход, стълбата. Подчертахме я чрез бяла пътека - лента, плъзгаща се по стената и обхващаща тавана. Лесно и директно озоваване на точното място, където е мекото сядане за посетители.





Помислихме и за дизайна на всеки елемент, всяка зона, всеки кът с особено внимание, с мисъл за функцията и удобството на работещите. Тук нашето разбиране за проектиране се синхронизира с целта на Инвеститора да създаде с достойнство и уважение към трудещите се максимално удобна, комфортна и уютна работна среда. Щастливци са тези, които имат такъв внимателен работодател.



Класическата комбинация в черно и бяло дава безкрайни възможности и винаги изглежда стилно. На тази фон чудесно се откроява естествеността и мекото въздействие на дървото.





Търсехме строгост и делово офисно звучене, затова избрахме да боравим с уедрени обеми в бяло, разнообразявани от декоративно прилагане на плоскости от дърво. Големите колони и греди, прорязващи помещенията, облякохме в огледало и с това ги „стопихме“ визуално. Буквално изчезнаха от погледите ни и от дефекта постигнахме ефект. Вероятно дори не забелязвате гредите на визуализацията? И в действителност е така.



Подбрахме висококачествено дизайнерско осветление, което придаде допълнителен стил на помещенията. Дифузното осветление на пенделните тела бе избрано отново с мисъл за комфорта и отличните условия за работа.







Стилът намери място и в кухненския офис и санитарното помещение, за което твърдението „по-малкото е повече“ e абсолютно точно.







Минимализъм, комфорт, лукс и естетика. Приятели, очаквайте скоро снимките от реализацията!