Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

OSCAR_1

Тип: многофункционална сграда с опция за хотелска част | Място: Пиаченца, Италия | Период: 06.2012 | Статус: концепция | Клиент: частно лице

Проектът представлява идея за обществен център с опция за хотелска част към него. Разположен е в северозападна Италия в близост до град Пиаченца. Ситуирано на магистрален път, в непосредствена близост до две италиански селца, мястото представлява почти незастроена зелена площ, част от общия полски пейзаж. Цялостната ни концепция е да постигнем баланс между очакванията на инвеститора, възможностите му и характеристиките на мястото. Стремим се да не изменяме чувствително естествения вид на пейзажа и в същото време да постигнем стремeжа на собственика за различна, запомняща се и привлекателна с визията си сграда.

OSCAR_1

 

OSCAR_1

OSCAR_1

OSCAR_1

Целта на обществената част е да се превърне в притегателен център и да покрие нуждите на съседните населени места, като съчетае търговска зона, ресторант, конферентен център и спа-зона с басейн. Сградата представлява цялостно покритие от стоманобетонна касетирана конструкция с озеленяване на покрива. Състои се от три нива. Основното ниво е предвидено за търговска функция, магазини и ресторант. Представлява цялостно флексибилно пространство с възможност да променя функцията си във времето, в зависимост от търсенето. Конферентния център е на второ ниво със зала и самостоятелен офис на инвеститора. На най-долното ниво имаме подземен паркинг и спа-зона  с фитнес  и басейн.

OSCAR_1

OSCAR_1

OSCAR_1

OSCAR_1

OSCAR_1

OSCAR_1

OSCAR_1

Хотелската част се състои от сглобяеми преместваеми къщи тип бунгала. Къщите представляват полуготови елементи, които съдържат хотелски стаи-двойки, с опцията да се слеят и се превърнат в апартамент при бъдещи инвестиционни намерения. Те могат да се изградят от метал и дърво, да се донесат готови и да се монтират на място. Естественият пад на терена на изток към естествената река позволява стъпаловидно ситуиране на къщите, като всяка разположена по-ниско единица осигурява озеленен двор за горната над нея в редицата, с което за пореден път не нарушаваме естествения пейзаж и съществуващия силует, а предлагаме една и съща площ от земята два пъти.  По този начин постигаме благоприятна минимална първоначална инвестиция с идеята за нейното постепенно  и поетапно осъществяване според  развитието и потенциала на мястото.

OSCAR_1

OSCAR_1

OSCAR_1