Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

OSCAR_1

Тип: многофункционална сграда с опция за хотелска част | Място: Пиаченца, Италия | Период: 06.2012 | Статус: концепция | Клиент: частно лице

 

Проектът представлява идея за обществен център с опцията за хотелска част към него. Разположен е в северозападна Италия в близост до град Пиаченца. Ситуирано на магистрален път в непосредствена близост до две италиански селца, мястото представлява почти незастроена зелена площ , част от общия полски пейзаж.

Цялостната ни концепция е да постигнем баланс между очакванията на инвеститора и възможностите, и характеристикте, на мястото. Стремим се да не изменяме чувствително естественият вид на пейзажа и в същото време да постигнем стремeжът на собственика за различна, запомняща се и привлекателна с визията си сграда.

 

OSCAR_1

 

OSCAR_1

OSCAR_1

OSCAR_1

Целта на обществената част е да се превърне в притегателен център и да покрие нуждите на съседните населени места, като съчетае в себе си: търговска зона, ресторант, конферентен център и спа зона с басейн. Сградата представлява едно цялостно покритие от стоманобетонна, касетирана конструкция с озеленяване на покрива. Състои се от три нива. Основното ниво, е предвидено за търговска функция, магазини и ресторант. Представлява цялостно – флексибилно пространство с възможност да променя функцията си във времето, в зависимост от търсенето. Конферентния център е на второ ниво, със зала направена за целта и самостоятелен офис на инвеститора. На най – долното ниво имаме подземен паркинг и спа зона  с фитнес  и басейн.

 

OSCAR_1

OSCAR_1

OSCAR_1

OSCAR_1

OSCAR_1

OSCAR_1

OSCAR_1

Хотелската част се състои от сглобяеми, преместваеми къщи – тип бунгала. Къщите представляват полуготови елементи, които съдържат двойка хотелски стаи,  с опцията да се слеят и превърнат в един апартамент  при бъдещи инвестиционни намерения. Те могат да се изградят от метал и дърво, да се донесат готови  и да се монтират на място. Естественият пад на терена на изток към съществуващата река позволява стъпаловидно ситуиране на къщите, като всяка разположена по-ниско единица осигурява озеленен двор за горната над нея в редицата, с което, за пореден път не нарушаваме естествения пейзаж и съществуващият силует , а освен това предлагаме една и съща площ от земята – два пъти .  По този начин постигаме благоприятна, минимална, първоначална инвестиция, с идеята за нейното постепенно  и поетапно осъществяване според  развитието и потенциала на мястото.

OSCAR_1

OSCAR_1

OSCAR_1