Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

MIV08

Тип: офис | Място: София, България | Период: | Статус: в строителство | Клиент: частно лице

MIV08
Свежест, динамика, съвременност и делово отношение.  Излъчването на офисния интериор, описан по-долу, докосва всички сетива.
Настроението ни се предава още с подхода към сградата чрез третирането на фасадата, с категорично подчертаване и обозначаване на офисната част, разположена в приземните нива на жилищна сграда.



Обемът на работните помещения е ярко изразен в свеж зелен цвят Lime Green и повдигнат допълнително от контрастиращия тъмен цвят на входното пространство, което създава усещане за левитация на зелената фасада. Входът е подпъхнат под еркер, а към него ни води графитено сива стена по посока на движението, приканваща клиентите директно към офиса.



С влизането попадаме в общо разпределително фоайе. Отляво ни посреща рецепция със семпъл дизайн  - зелена, левитираща във въздуха плоскост, „извлечена“ от бял блестящ призматичен обем. Бялата призма е насочена надлъжно и ни води в посоката, в която сме поели още от входа, към работните помещения. Облицовка от лакобел разширява с отражателната си повърхност тясното и издължено пространство и му придава лекота. Избраният зелен цвят внася ефирност от природата в интериора. Настилката от сив гранитогрес е имитация на шлайфан бетон. Ненатрапчивото въздействие е постигнато чрез лек неутрален преход между контрастиращите черен и бял цвят.
Директно срещу входа ажурна стълба води към горното ниво на офиса. Вдясно, успоредно на нея са организирани офис помещенията за първото ниво.



Леки стъклени прегради делят работното от приемното пространство. Дневната светлина изпълва коридора.
Офисните помещения са подредени последователно и отговарят оптимално на спецификата на работния процес.
Зеленият цвят обединява помещенията на първия етаж.
Работните стаи са в светли тонове, за да придадат чистота, лекота и приятни условия за работа и концентрация.



Неравноделни лентовидни форми се плъзгат от стените към тавана, с което разчупват пространството и мисленето на работещите в него. Те създават динамика и насоченост, целеустременост, така необходими за реализирането на бизнес идеите. Част от белите елементи по тавана са транслуцентни и светещи.



Настилката от мокет репликира на облицовките, но в по-ситен растер и с фино въздействие. 
Вляво на надлъжния коридор са обслужващите помещения - санитарни възли и кухня за работещите на етажа.
В дъното на входното пространство, по задната граница на имота има две големи зали за делови срещи. Към тях ни води цветна стена, с принт на зелена трева върху повърхност от лакобел.



Залите могат да се обединяват - стената между тях представлява специфична система от подвижни шумоизолирани преградни пана. Едната зала е с директен излаз към градината. Природата и естественият зелен цвят проникват от градината навътре и плъзват като лайт-мотив по помещенията.
 


В директен контакт с градината, непосредствено пред двете зали, е обособено пространство за кафе пауза.
Другата заседателна зала, разположена централно на сградата, е изцяло подземна и за нея е осигурено дискретно LED горно осветление, скрито в част от лентовидните форми.


 


До едната зала е организиран офисен блок за обслужване на счетоводния отдел.
Групата се състои от три помещения: работен офис, стая с копирна техника и сървърно помещение. Мебелите са офисни, съвременни, бели.
Второто офис ниво е достъпно по ажурна интериорна стълба, преодоляваща 4 метра.



Вдясно от стълбата е изградена рецепция, като буфер между зоните за посетители и работните помещения.
Цялото пространство е функционално и удобно.



Тук цветовата гама се успокоява в ахроматични цветове. Сивите облицовки са от ламперия с естествен фурнир на изсивен дъб. Мокетът е с фина лентовидна шарка в сиви нюанси. 


Акценти в тавана се появяват в черни ленти над важни зони, на които са окачени пенделни LED осветителни тела.



Ахроматичният цветови избор създава сериозна делова атмосфера, на която да изпъкнат цветните бизнес идеи.





На този етаж има предвидени самостоятелни санитарни възли и кухня.



Част от стените са облечени с тапети в текстура на „текстил“, а срещу тях на гладък фон от бял МДФ се открояват цветни артистични пана.



Върху покривната плоча на долния офис са обособени открити тераси.
Към задната граница на имота нивото е изцяло подземно поради голямата денивелация на парцела. На северозапад нивото излиза под формата на еркер, който се откроява в зелено на входната фасада.



По североизточната фасада е кабинета на управителя, който разполага със собствен балкон.



Уютната топлина от газовата камина и разчупената модернистична етажерка внасят хармония и гостоприемност за гостите на фирмата.