Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

FFF39

Тип: магазини | Място: София, България | Период: 2016 | Статус: в експлоатация | Клиент: Фантастико

FFF39
 
Представеният архитектурен проект за реконструкция и модернизация преобразява съществуващия магазин „Фантастико“ в кв. Разсадника, с нов облик на фасадите и разпределенията, с пълно саниране и прилагане на съвременни материали и решения.И този обект на верига „Фантастико“ залага на модерна визия, търговско оборудване от водещи марки, богат асортимент от стоки, които сега ще ви представим последователно.Цветни и светещи, примамливи и свежи са палетата с пресни плодове и зелунчуци. Едва ли някой ще пропусне да си вземе нещо оттук. Как да не се храни човек здравословно?!Специално е разработен сектор за био и диетични продукти.Уютният козметичен сектор е изкушение за всеки, особено за дамите.Сериозен акцент е поставен върху кулинарния щанд с топла витрина, зона за прясно изпечен хляб, закуски и сандвичи. Отново различен дизайн на витрината за топли хлебчета.Сладките изкушения ни очакват търпеливо. Как да не си угодим?
Обособени са външни и вътрешни пространства за кафе и напитки, прясна охладена риба, различни видове току-що изцедени сокове.Над замразените продукти са надвиснали стилизирани ледчета в осветлението, отново дизайн на „Ситискейп“ специално за “Фантастико“.Особено внимание е отделено на иновативното енергоефективно осветление.
В обекта за първи път са внедрени OccuSwitch детектори. Това са самостоятелни детектори за движение, които превключват светлини, когато в определени зони няма хора или интензитетът на дневната светлина се променя. Системата OccuSwitch DALI е въведена в общите помещения за персонала – коридори, стая за почивка, малки складове, стаи за съхранение. Тя допълва ползваната в търговската зона Philips Dynalite технология за цялостно оптимизиране на разходите за електроенергия. В резултат на това потреблението е намалено с до 50%.Както и в другите обекти на веригата, 39-ия магазин „Фантастико“ залага на осветление, създаващо комфорт при пазаруването.Дизайнът на осветлението е различен и специфичен за всяка зона. Постоянно се развива и обогатява с всеки нов обект.Можете да намерите новите светещи сиренца, хапки на клечки,точно тук, висящи от тавана, над зоната, предлагаща специализирани сирена.Разбира се никой не би пропуснал зоната с „Алкохол“, ако не за собствена консумация, то поне да почерпи.Касите неизбежно ще бъдат посетени.
Затова пък там е толкова красиво и приятно, че си тръгваме с усмивка.А, да, може да свършим и още нещо – да си платим някоя сметка или друго, ни предлага задкасовата зона.Освеженият и изцяло обновен вид превръща търговската сграда в привлекателно място за пазаруване и социално общуване.Обличането със стъклена фасада дава възможност на обекта да контактува максимално с околната среда. От друга страна с новата си визия малкият търговски обект преобразява и околното пространство.
Реализирано е парково площадно пространство с детска площадка и пейки за отдих.
Новост е двуцветната павирана настилка, която следва вътрешната настилка и постига естествен синхрон пазаруване – отдих - приветлива среда на обитаване.Ритъмът на настилката е последван от местата за почивка, разделени от озеленени ивици със специална декорация.
Детската площадка се вписва хармонично в средата и предлага различни видове забавления за най-малките в безопасна среда. Използваме най-съвременни безвредни материали и съоръжения.
Обновени са изцяло пешеходните прилежащи алеи, осветлението на трите улици, подстъпите за инвалиди и стойки за велосипеди.
Комфортът от посещението в магазина е привилегия за хора от всички възрасти.
Специализираният и професионален подход във всеки момент от замисъла и реализацията на проекта за пореден път определя този и останалите обекти на веригата "Фантастико" като единствени на българския пазар.