Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

FF45

Тип: магазин | Място: Перник, България | Период: | Статус: в експлоатация | Клиент: Фантастико


Ето го, най-новото попълнение на любимата ни верига "ФАНТАСТИКО" отвори врати в Перник!Червеният змей ни посреща на самия праг на града. Фасадна обвивка е специално разработена, за случая, фасадна система.Тя е изградена от модулни, обемни елементи с триъгълна форма, подредени в категоричен ритъм на редуване. Елементите варират в дълбочина хоризонтално, запазвайки една и съща височина и ширина. Проектирането на триизмерна фасада ни даде възможност да играем с въздeйcтвиeто нa cгpaдaтa, което се променя според мaщaба нa възпpиемане, било то от дaлeчнa диcтaнция, oт близĸa диcтaнция или oт нeпocpeдcтвeнo близĸa диcтaнция.Фасадата е първото впечатление, което получаваме от една сграда.  Играта между ярките цветове и светлосенки придават на сградата нов уникал израз, внасяйки динамика."Арката" ясно подчертава и дефинира главния вход. Ефектът е акцентиран от козирката която нарушава единния обем на сградата. 

Марката "Фантастико" се отличава със своята съвременна и разпознаваема визия, безупречен дизайн и приоритизиране на комфорта на всеки клиент. Търговските обекти от веригата скъсват връзката с разбирането за магзина, като място за задоволяване на елементарните житейски потребности и предоставят на клиентите споделено пространство за пазаруване и развлечение. Заповядайте! "Фантастико" и неговият екип ви очакват!Търговската зала е разделена на няколко функционални зони: каси, хляб, кулинария с предлагане на готова храна, зеленчуци, крайстенни хладилни витрини и гондоли, щандови витрини, алкохол, козметика и др. Всяка от тях е подчертана в интериора по подходящ начин чрез характерни архитектурни средства и въздейства със своят уникален дизайн и подходящо осветление, акцентриращо вниманието на клиентите върху продуктите.
Използваме няколко основни принципа на проектиране, заложени и в този проект. Логичната подредба на стоките е един от тях.


Дизайнерското решение на всяка от зоните и ясното обозначаване на групите стоки, позволяват на клиентите да се ориентират максимално бъзо и създава специфично преживяване при преминаването през всеки сектор. Важна е и яснотата на ходовите линии, интересните "маршрути" в магазина и тяхното провеждане. За да предоставим безпроблемно и приятно преживяване на клиентите осигуряваме различни габарити на „транзитните“ и местата, на които се трупат повече хора – каси, щандови витрини или зоните, в които избираш по-дълго (зеленчуци, козметика, алкохол);Шшш ... Тук е само за любителите на месни деликатеси .... Нашето духче със сигурност е един от тях ...


Цялостната грижа за клиента е наш приоритет. За да осигурим неговия комфорт, ние насочваме усилията си в различни посоки, с цел постигане на симбиоза между функционалност, дизайн, цвят и светлина във всяка зона от магазина включително "транзитните".


Ах, вече сме на касите ...

Не може да пропуснете сладките изкушения които ви очакват след касите!

Физиологичния комфорт е също важна част за екипа ни, а именно подходящ температурен режим, наличие на тоалетни, разбира се кафенето, което е място за социално общуване, почивка и релакс.
Грижата за обществото е основна наша задача и допълните услуги и места за социализация са неотменна част от процеса на проектиране, за да може един магазин да се превърне в нещо повече от място за пазаруване. Създаването на възможности на клиентите за почивка и социализация на територията на магазина е водещо при проектирането. 

Това активира средата, прави я по-динамична и дава възможност на клиентите да я припознаят като уютно пространство. Важна роля в това отношение играят както местата за релакс, така и визуалната връзка с външната серда.Ах, каква гледка!