Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

BLIGHTV

Тип: хотел | Място: Враца, България | Период: | Статус: идеен проект | Клиент: частно лице

BLITGHV

Имаме още идеи за обновяване на фасада, лоби и ресторант на съществуващ хотел.
Започваме с новите „дрехи“ на сградата, които ни посрещнат приветливо, впечатляват още при подхода към нея и ни канят да я посетим.Новите цветове са неутрални и семпли, ахроматично съчетани бяло и сиво. На техния фон добре се открояват дървени диагонални ламели, с които е облечена хотелската част.Предложени са три варианта на фасадата, като използваните материали са същите, но в различни пропорции.Осъвременяването, освен визуално, е и функционално, с детайлно преосмисляне на приемните зони. От централния вход влизаме в приемното пространство, откъдето попадаме срещу рецепцията на хотела.До нея от едната страна е разположен бар, с разчупена визия и запомнящо се осветление, където може да се освежим с напитка.

От другата страна попадаме в обособена шикозна зона с мека мебел и места за изчакване. Интериорът е артистичен, стените са боядисани, сякаш с нахвърляни мазки по стените – като започнато художествено платно, което тепърва следва да бъде нарисувано. На този творчески фон намират място множество картини и превръщат приемното пространство в своеобразна галерия.Нишата срещу рецепцията е мястото за усамотение, за връзка със света посредством интернет комуникации под формата на барплот в съществуващата ниша.
Дори в зоната на санитарните възли предложението е нестандартно.Вдясно на фоайето е входа към ресторанта, в който чашките за кафе се разхождат навсякъде: освен на масите са и около нас, ефектно аранжирани по стените и тавана.Малка закачка, която да ни извади от стандартното ежедневие и да разчупи мисленето ни.Успяхте ли да се откъснете за миг от рутината?Приятно е, нали?В друг вариант предложението е по-конвенционално, с линейно разположени осветителни тела и ламели по стените.Необичайни и диагонално раздвижени, точно като елементите от фасадата.Кратката ни разходка приключва тук, но може да се потопите в някой друг от многобройните ни обекти.