Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

BGD

Тип: интериор | Място: София, България | Период: 08-10.2012 | Статус: в експлоатация | Клиент: Background Bar&Dinner

В сърцето на София, по пешеходната зона на бул. "Витоша", в една от старите сгради в района бе обновена закритата зала на бар и ресторант BACKGROUND. Следвахме идеята на интегрирана във вътрешния двор вече реновирана открита градина. Дворът е характерен за кварталните стари сгради от средата на миналия век и в част от него бе създадено усещане за светла и просторна градина с обстановка, допълнена от кулинарните специалитети на ресторанта.

Тази атмосфера се осъществи главно чрез заложеното противопоставяне между старата сграда и съвременните форми на интериора. За контраст съчетахме светли тонове с черни и огледални повърхности, формиращи основната линия и същевременно изпълняващи фон на интериорната идея. Градинските елементи естествено бяха вписани с цел освежаване и разчупване на обстановката.

BGD

Белите тухлени стени бяха един от основните водещи фактори в осъществяването на интериора. В комбинация с останалите материали и елементи те придадоха на мястото собствен дух. Изявихме същността и същевременно  я допълнихме с нови изразни средства, за да осигурим пълна завършеност на идеята.



Достъпът до помещението се осъществява от стълбищна клетка, а през него е и връзката с кухнята и втората зала на ресторанта.
 

BGD

Самото пространство бе условно разделено на ходова линия, бар-зона, основна зала, две сепарета и тоалетна. Във всички зони и помещения продължихме идеята от основната зала и отново използвахме даденостите на мястото.

BGD

BGD

BGD

BGD

BGD

BGD

BGD

BGD

BGD

BGD

BGD

BGD

BGD

BGD

BGD

BGD

BGD

BGD

BGD

BGD

BGD

BGD

BGD

BGD

BGD

BGD