Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

къща мечта

забавления | Дата: 13 Март 2012 | от Антоанета Иванова

Ако можеш да мечтаеш за нещо, можеш и да го направиш.

Уолт Дисни

Най-накрая дойде и нашия ред да помечтаем. От толкова много мечтатели едва се доредихме и ние да разкажем за къщата си мечта. : )

За който не ни познава, мечтателите са архитект и строителен инженер. Aко се притеснявате, че сега ще ви затрупаме с куп чертежи, скици, кофражни планове и пр. скучна техническа информация – не се плашете, ще ви ги спестим. Ако пък точно това очаквате да видите, по-добре елате при нас да визуализираме чертожно вашите къщи-мечти в место да ви отегчаваме с нашата. ; )

Някой би казал: „Къща-мечта, ха, мечта като мечта”. За нас обаче това е много специална мечта. Мечта с главно „М”. Една от мечтите на живота ни. На жива ни, защото за сбъдването й, дадохме едни от най-красивите, силни и романтични години от живота си. Заради тази Мечта, куп други мечти и мечтички останаха на заден план, а с тях на заден план останаха куп забавления, срещи с приятели, пътешествия и какво ли още не. Затова, от суеверие, това е мечта която не смеем да споделим с никой преди да се сбъдне до край. Но тъй като в момента е в процес на сбъдване, не можем да не споделим, че няма такова щастие. Не може да се опише със думи колко е прекрасно чувството, когато се прибираш в къщата си мечта. Това е като да прегърнеш силно любим човек. Всяка стъпка в твоята Къща-Мечта те кара да се чувстваш като след правене на любов. А гледката, която се разкрива от дневната ти – това е най-красивата картичка, която получаваш всеки ден от Господ.

къща мечта

Дори получаваш по няколко картички на ден, защото пейзажите се сменят с всеки полъх на вятъра, с всеки слънчев лъч, с песента на всяка птичка, скрита в клоните на танцуващите под песните й дървета. Няма по-прекрасен подарък за една домакиня да готви за любимите си същества и Господ да подправя гозбата и с кой от кой по-красиви пейзажи.

къща мечта

А колко е прекрасно сутрин да се будиш с усмивка в леглото си и да не искаш да се отлепиш от него, докато не се налюбуваш на прекрасното място, в което посрещаш деня.

къща мечта

Топлото легло те притиска в прегръдката си, докато не се напълнят очите ти с „роса” от радост. Радостта, с която гледаш как пухкавите облачета се надбягват в синевата, клонките на близкото дърво им ръкопляскат, а гъските в съседния двор крещят ту за едните, ту за другите.

къща мечта

Най-романтичният момент настъпва през нощта на топлите дни от годината, когато спалнята се оказва в ложата пред най-прекрасния птичи хор. Стотици гърла запяват на няколко гласа, а шепота на заобикалящите ги листа нежно им приглася. Прекрасното изживяване така те омагьосва, че скоро потъваш в царството на сънищата.

Всичко в дома мечта те изпълва с енергия и въодушевление. Всеки мебел, всяка вещ, та дори и разхвърляните обувки пред входната ти врата те карат да се усмихваш. Дори къпането в банята се превръща в ритуал за теб, който те кара да изпаднеш в екстаз като от обилен пролетен дъжд.

Ясен знак, че „сбъдваш” къщата си мечта е когато никога не си бил поспалив, а започнеш да закъсняваш сутрин за работа, когато никога не си бил домосед, а започне да ти е мъчно да се отделяш от обятията на дома си.

Къщата-мечта не е важно да е голяма, по важно е да е голямо мястото което заема в сърцата на обитателите си.

Ех, колко хубаво е да се мечтае! Няма по хубаво усещане от това, когато мечтите се сбъдват. Колкото по трудно се сбъдват, толкова по-дълго сбъднатата мечта те кара да се усмихваш и да си истински щастлив.