Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

Къща мечта ( Лили :)

забавления | Дата: 16 Ноември 2011 | от Михаил Цоков

И така, дойде ред и на моята къща мечта.  А тя, тя е … на самотен остров, върху огромна скала надвиснала над морето. От нея идеално се виждат светлините на мегаполиса на отсрещния бряг, а от другата страна се разкрива необятната морска шир.

Самата къща е нещо като хамбар. Хамбар, хамбар, ама модерен хамбар! ???? Вътре не искам никакви стени. Достатъчни са ми няколко колони, които са на точните си места и са с точните си размери. Помещението трябва да позволява всичко да е отворено и да се вижда, а  при необходимост да се отварят сгъваемите врати, които разделят отделните обеми на самостоятелни стаи. Крилата на моите огромни сгъваеми врати и колоните са в симбиоза – когато са отворени, те съвпадат с колоните.

В къщата отделните зони са на различни нива, които се различават само с по 2-3 стъпала. Задължително ще има лека еклектика между старо и ново. Всичко ще бъде в нюанси на бялото с малко ярки и крещящи цветове, както и малко масив разбира се.

В дневната няма да има никакви мебели, само една стара масивна маса и ултра модерни столчета, много свободно място и светлина.

Спалнята! Мммм да, тя ще е със стъклен таван. Когато заспивам искам да гледам звездите. Когато времето е лошо и няма звезди, на тавана ще се излъчва пряко от някоя обсерватория и ще наблюдавам планетите. През деня, все пак ще има система за засенчване и затъмняване. Зад леглото ще има леко авангардна мрежа – не знам точно каква, ама нещо ще да е…. Непосредствено до спалнята, ще се намира кабинета ми. Така ще е разположен, че в нощните ми изблици на вдъхновение, спокойно да мога да наблюдавам моята половинка докато спи….  В кабинета ще има една огромна библиотека за книги. Една малка част от нея, боядисана в розово, ще бъде заделена за любимите ми сборници! Ще има специално място и за мострите ми. Все пак те са част от мен – носят толкова много история, а и са сърцето на всеки проект …

Но да се върнем в спалнята! Или по-точно в банята. По принцип ще имам 10 бани – за всеки ден от седмицата по една, плюс няколко за празниците. Сега ще ви разкажа само за тази в спалнята. Ще си имам душ и вана в близост до леглото. Без душ кабина, стъклени прегради и т.н… Пода ще е решетка от масивна дървесина и ще има пълзящи растения, J т.е. нещо като естествена джунгла.

Къщата ще има още едно специално място. Това е чардака! Искам модерен чардак с хамак. Не знам как чардака се вписва към хамбара, но вариант, при които стърчи над морето би бил идеален!

По този повод да си кажа – всички парапети трябва да бъдат такива, че да мога да си седя и да си ходя по тях. А подпрозоречните первази трябва да са широки така, че и там да може се седи.

За моята къща мечта мога да ви разказвам още много, но мисля да не ви отегчавам повече.

Благодаря за поканата на Cityscape и INDESIGN! Инициативата ви е супер!

Поздрави, вашeто Лиле