Loading

Cityscape - архитектура, проектиране, дизайн

вече и в учебниците…

работни | Дата: 17 Октомври 2011 | от Красимира Митова

вече и в учебниците…

Първо да поздравим арх. Боряна Генова за подвига да издаде учебник – събитие, което в УАСГ е меко казано рядкост. Освен че е сред малкото актуални учебници разпространявани в родния ни университет, предлага и богат набор от аспекти съпътстващи всяка многофамилна жилищна сграда (социален аспект, функционален, паркиране и др.). Множество планови схеми и оргазнизационни принципи са илюстрирани с примери от последните 30-40 години, което го прави изключително актуален и адекватен за нашето време.

И после да вземем да споделим, че и наш проект се споменава не веднъж в него, събитие, което няма как да не ни зарадва. Още повече като се има предвид, че нашият вече изпълнен проект все се оказва на една страница с чуждестранни примери. Е, вярно че бихме избрали други снимки за целта, но да оставим нещо и за следващия път, когато, надяваме се, авторите ще се обърнат към нас за да им предоставим материал за публикация.

вече и в учебниците…вече и в учебниците…Това на предишната страница са нашите приятели от JDS+BIG и много любимата ни тяхна къща MTN – Mountain Dwelling завършена през 2008.


вече и в учебниците…вече и в учебниците…

А тук сме в компанията на MVRVD с Westerdoc, сър Норман Фостър и отново  JDS+BIG този път с VM от 2005г.


вече и в учебниците…вече и в учебниците…

Нека ви запознаем и с нашия проект по-известен като Силвър сити. Той се оказа истиско чудо в областта на недвижимите имоти за времето си. Правен в условията на строителен бум и масови продажби на зелено, той бе продаден на 80% още преди да получи разрешение за строеж на идейна фаза. Представете си, това са близо 200 апартамента с немалка площ и немалка цена на квадратен метър. Днес в комплекса щастливо съжителстват повече от 120 семейства.